Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Első fogás

2012.01.05

 Hozzávalók:

  • 1kg sovány bárányhús

  • egy bőséges adag almapálinka

  • 1kg barna cukor

  • ½ mazsola

  • zöld alma

  • fél csésze vegyes gyümölcshéj

  • 1-1 teáskanál frissen reszelt narancs

  • citromhéj

  • felaprított datolya

  • 2 teáskanál fűszerkeverék

  • frissen őrölt fekete bors

  • a kellő zsírtartalom miatt birkafaggyút is hozzáadunk, vagy más zsírt

  • a tökéletes íz érdekében néhány napra tegyük félre, hogy az ízek összeálljanak

A húst nagyon finomra kell ledarálni. Hozzáadjuk a pálinkát, a cukrot, a mazsolát, majd a kockára vágott almát. Ezt követően hozzátesszük a többi hozzávalót.

A tölteléket szépen becsomagoljuk a tésztákba, kis csomagok formájában. Megkenjük felvert tojással és forró sütőben kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

A mappában található képek előnézete Húsos gyümölcsös pite

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.