Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csokis keksz

2012.01.18

Jómagam nagy édesség rajongó vagyok így ismét egy süti receptet szeretnék bemutatni Hugh gyűjteményéből és ez nem más mint a csokis keksz.

 

Hozzávalók:

 

100g porcukor
75g lágy barna cukor
1 közepes tojás, enyhén felvert
2 teáskanál vanília-kivonat (csak az íz kedvéért, de nélküle is jó)
150g sima liszt
½ teáskanál sütőpor
Egy csipetnyi só
100g étcsokoládé apróra törve (de a tejcsokoládé is tökéletes)

 

Óvatosan olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyőben. Tegyük a két cukrot egy keverő tálba, öntsük rá az olvasztott vajat és keverjük el. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tojást. A lisztet átszitáljuk, majd jön a sütőpor, a só. Újabb kevergetés. Végül hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük amíg egy szép lucsok halmazállapotot nem kapunk.

Egy nagy tálat befedünk sütőpapírral és arra rakjuk a tésztát. A keverékből egy-egy púpozott kanál mennyiséget vegyünk ki és helyezzük a sütőpapírra, persze hagyunk ki közöttük elég helyet hiszen elfolyhatnak és a sütés alatt meg is nőnek egy kicsit.

 

190 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt el is készülnek a sütik. Fontos, hogy mielőtt akárcsak megkóstolnánk hagyjuk kihűlni, mert így nem csak, hogy megégetjük a nyelvünket,de az íze sem tökéletes akkor még.

 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nincs

(nincs név, 2015.10.01 16:56)

125g sózatlan vaj

6521 Vaskút

(Kriszta, 2012.07.16 18:08)

Hol a vaj? Mennyi vajat?
Kijavítanátok,szívesen megcsínálnám..