Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bolognai spagetti

2012.01.05

 Hozzávalók:

  • a zöldség alaphoz: hagyma, sárgarépa, szárzeller

  • darált marhahús

  • a marhahús sovány ezért zsiradékot adunk hozzá, bacont

  • néhány doboz paradicsom

  • vörösbor

  • gomba

A zöldségeket finomra vágjuk, mert így a lassú tűzön belefognak olvadni a mártásba.

A zöldségeket a szalonna zsírjában megpirítjuk. A húst is ebben a zsiradékban pirítjuk, de csak addig amíg egy kis színt kap.

Hámozott paradicsomból néhány dobozzal ráöntünk, de jó a passzírozott is. Némi vörösbor elmélyíti az ízeket, akár több pohárnyit is beleöntetünk. Végül hozzáadjuk az utolsó hozzávalót, a felaprított gombát.

A mi munkánkat elvégeztük, a többi a tűz dolga. A jó bolognai mártásnak kis lángon több órát kell főnie, minél tovább fő annál jobb. Csak le ne égjen.

Az elkészült bolognai mártást ráöntjük a friss tésztára. Sajtot reszelünk rá, kevés olíva olajjal meglocsoljuk és legvégül megborsozzuk.

Jó étvágyat!

 

 

A mappában található képek előnézete Bolognai mártás

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.