Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Varázslatos kenyérmorzsa

2012.01.30

A jó ételnek nem kell drágának lennie. Ez nem azt jelenti, hogy a legrosszabb minőségű hozzávalókat használjuk, hanem hogy a legtöbbet hozzuk ki abból amink van. Ez a szemlélet a kenyérre is vonatkozik. A jó minőségű kenyeret vétek kidobni. Ha megmarad a kenyér héja, vagy a csücske az ember nem érzi azt, hogy azt félre kell tennie, de ne tegyük ezt. Ha valaki a szikkadt kenyeret elrakja a hűtőbe egy-két hét alatt egészen sok is összejön.

A sokféle kenyér maradékból olyan egységes hozzávalót hozhatunk létre amivel rengeteg ételt gazdagíthatunk. Ere a legjobb mód ha kenyérmorzsát csinálunk.

Fontos, hogy a kenyerek legyenek teljesen szárazak, mert ellenkező esetben megpenészesedhetnek. Emiatt tegyük a sütőbe alacsony hőmérsékleten egy kis időre, amíg teljesen kiszáradnak. Amint kihűlt aprítsuk fel robotgépben.

Olcsó, hosszan eltartható és meglepően sok oldalúan felhasználható morzsát kapunk.

Jómagam szeretem az összes rántott ételt, aminek elengedhetetlen hozzávalója a kenyérmorzsa.

 

Kenyérmorzsás pesto:

A bazsalikomot helyettesíthetjük petrezselyemmel. Felapríthatjuk késsel, de a robotgép is megfelel. Nagyon finomra vágott fokhagyma és reszelt sajt kerül bele. A hagyományos a parmezán lenne. A tálba tesszük a kenyérmorzsát is. Megborsozzuk és erőteljesen megsózzuk. Majd felöntjük olíva olajjal. Ne sajnáljuk az olajat mert ez fogja össze a hozzávalókat. Végül a pestot néhány csepp citromlével ízesítjük.

Serpenyőben kis lángon összemelegítjük, ízlés szerint kevés tejszínnel is felönthetjük. Összeforgatjuk a frissen kifőzött tésztával.

Jó étvágyat!  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.