Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Almás, tejes, kenyér felfújt

2012.01.30

 Hozzávalók:

  • 125 gramm kenyérmorzsa

  • 250 milliliter tej

  • 150 milliliter tejszín

  • 65 gramm cukor

  • 4 tojás

  • vaj

  • alma

A tejet és a tejszínt összeöntjük, majd szinte forráspontra hevítjük. Eközben egy tálban felverünk két tojást és két tojássárgáját. Ehhez hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejkeveréket. Ehhez hozzáadjuk a kenyérmorzsa 3/4-ét. Mind ezt nagyon jól összekeverjük és félretesszük.

Vajban megpároljuk az almát és megszórjuk cukorral, hogy kissé karamelizálódjon. Ez lesz a felfújt alapja. A morzsás tejmártást az almarétegre öntjük.

Nagydarab vajat tegyünk abba a serpenyőbe amiben az almát sütöttük és ezt az olvadt vajat öntsük rá a maradék kenyérmorzsára, keverjük össze és tegyük a felfújt tetejére. Végül szórjuk meg a tetejét egy kevés cukorral.

Közepesen forró sütőben más fél óra alatt elkészül. Akkor a legjobb ha még egy kicsit remegős, krémes a közepe, de a teteje már megpirult. Kihűlve tortaként is felvághatjuk.

Jó étvágyat!  

 

A mappában található képek előnézete Kenyér felfújt

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.