Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Én a halakkal vagyok

2012.01.11

Mint azt már korábban írtam Hugh több kampányt is indított már a pazarlások és az embertelen állattartás ellen. Legutóbbi és jelenleg is tartó kampányában egy EU-s halászati törvény ellen emelte fel a szavát.

Egy korábban elfogadott törvény alapján bizonyos halfajtákra kisebb kvótát szabtak ki, azért hogy ezzel is védjék a halállományt. Csakhogy a a kifogás és a szortírozás során a halak mind elpusztulnak. Ennek ellenére azokat a halakat amelyekre nem szabad halászni vissza kell dobni a tengerbe. Itt nem csak a környezetkárosításról van szó, és nem is csak a pazarlásról, hanem hogy több ezer veszítheti el így az állását.

A törvényt eredetileg azért, hozták létre, hogy a kihalás közeli állapotba került halakat megvédjék ám a tudósok és a halászok álláspontja más ebben a kérdésben. Azzal, hogy az elpusztult halakat visszadobják a tengerbe még nem oldják meg a halállomány problémáját.

Ami biztos, hogy ez a törvény rengeteg ember munkáját veszi el. Ugyan mi magyarok nem rendelkezünk tengerparttal és nem is a halászat a fő bevételi forrásunk, de ha úgy érzitek , hogy ez így nincs rendben, akkor ti részesei lehettek a kampánynak. Regisztráljátok magatokat a kampányoldalon és voksoljatok a törvény megszüntetése mellett.

 

Az ,,Én a halakkal vagyok” című műsort legközelebb január 22-én, vasárnap nézhetitek meg a Spektrum-on.

 

 

 

http://www.fishfight.net/

 

 

 

A mappában található képek előnézete Én a halakkal vagyok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

berettyóújfalu

(papp attiláné, 2012.12.28 20:42)

döbbenet, sok sikert, kitartást!

nagyvisnyó

(tóth bence, 2012.12.28 20:39)

egyetértek,zsatlakozom akampányhoz

hajdubagos

(Anti, 2012.07.07 18:58)

tiszteletem !

én is szeretem a halat de meg döbbentem azon amit a tévében láttam.
meg döbbentem azon ,hogy mennyit pazarolnak