Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saint-Clémentin- itala

2012.01.21

A narancsokat jól meggörgetjük az asztalon, így több levet tudok kinyerni belőle. 1 literre van szükségünk félig narancsból, félig citromból. Ezután még hígítjuk is. A gyümölcsök héját is felhasználjuk, hiszen abban van az összes illóolaj. De elég lesz 3-4 narancs, vagy citrom héja is. Ha héját is felhasználjuk fontos, hogy kezeletlent vegyünk.

1 kiló cukrot oldunk fel egy liter vízben kis lángon, aztán a reszelt hájjal együtt felforraljuk. Körülbelül 10 narancs és ugyan annyi citrom leve ad ki 1 liter folyadékot. A levet beleöntjük a cukor szirupba. Fontos, hogy kis lángon tartsuk, lényeges hogy csak bugyogjon a folyadék. Ha nagy lángon megfő, akkor főtt gyümölcs íze lesz, amit jobb elkerülni. Ennek frissítőnek kell lennie.

Ez egy koncentrált ital, nem szörp, de fontos hogy felhígítsuk. Töltsük fertőtlenített üvegekbe és azonnal zárjuk le, így tartósítjuk is egy időre.

Igazán frissítő, főleg akkor ha forró.

(Fontos, hogy nem dobjuk ki a gyümölcsök héját. Kiváló kandírozott narancs és citrom héj lesz belőle! Vagy a veteményesben csigacsapda.)


Egészségünkre! 

 

A mappában található képek előnézete Saint-Clémentine itala

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.