Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyalóka valódi gyümölcsből

2012.01.21

A gyümölcs minden étkezésben minden formában nagy örömöt okozhat. Van olyan is amelyiket nagyon könnyű elkészíteni de biztos a győzelem. A gyümölcsös nyalóka története elég szomorú, mert a ma kapható nyalókákból pont az hiányzik amit a neve ígérne. Ezek a nyalókák nem állnak másból mint cukrozott vízből, aromákból és színezékekből.

Beleszórunk turmixgépbe egy kiló epret és meghintjük úgy 100 gramm porcukorral. Megkönnyíti munkánkat ha beszerzünk egy nyalókaformát. Vigyázat! Nehogy túltöltsük, mert a fagyás alatt nő a térfogata.

Banános: A jó érett banán annyira édes, hogy nem is kell hozzá cukor. 6-7 banánból 1 liternyi folyadék lesz. Mivel a banánpép nem elég folyékony, tegyünk hozzá citromlevet.

A málnával ugyan az a dolgunk mint az eperrel. 1 kiló málnához 100gramm cukrot adunk. A nyalóka gyümölcstartalma 90%-nál is magasabb lesz.

Fontos, hogy a pálcikákat ne egyből tegyük a folyadékba, mert akkor nem lesz pontosan a közepén. Hadjuk, hogy egy kicsit megdermedjen és csak aztán tegyük bele a pálcikákat.  

 

A mappában található képek előnézete Nyalóka

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.