Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcs

2012.01.21

 Az én kedvenc River Cottage részeim egyértelműen a River Cottage Minden napra címet viseli.

Azért ez a kedvencem mért Hugh a nyolc rész alatt mindig csak egy fő alapanyagra koncentrált, legyen az hús vagy zöldség.

Ebben az új bejegyzésben a gyümölcsöket fogjuk dicsérni. Megtanulhatjuk a legegyszerűbb, legfinomabb gyümölcsös ételeket.

Akár egy torta alapanyaga, akár a legjobb természetes ennivaló, a gyümölcs az az élelmiszer amelyet minden nap fogyasztanunk kell.

A gyümölcs azért van hogy megegyünk, tele van minden földi jóval.

 

A sztár a Gyümölcs!

A legnagyobb probléma elfogadtatni a gyerekekkel a gyümölcsöket, ez azért van, mert cukrokkal tömik őket. A leggyakoribb hiba, hogy a gyereket a vacsora után kínáljuk meg gyümölccsel.

Hugh javaslatára próbáljuk meg kicsit ízletesebbé varázsolni a gyümölcsöket. A legegyszerűbb a reggeli alma, banán saláta. Ezt kaphatják a gyerekek hetente többször is, ez lehetne a nap első fogása is. A gyümölcsöket szépen felvagdossuk és egy kevés citromlével meglocsoljuk. A citromsav megóvja a gyümölcsöket a barnulástól és egy kicsit pikánsabb lesz az ízük. A gyümölcs nyársat mindenki imádja.

Legközelebb akkor tegyük a gyerekek elé a gyümölcsös tálat amikor éppen tévéznek. Akkor pedig ezt fogják csipegetni még a vacsora előtt.

A tápértéket figyelembe véve, a gyümölcsöket könnyebb megemészteni, ezért is jobb ha még az étkezés előtt eszünk belőle. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.