Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Epres kehely

2012.01.21

 Ez az egyik legkönnyebben elkészíthető gyümölcsös desszert. Csak néhány perc és meg van.

Az epreket vágjuk négy felé. A tejszínt egy tálban jól felverjük. Hugh adott hozzá habcsókot is, de szerintem ebben a desszertben a gyümölcs a lényeg ezért én azt nem használtam, de persze mindenki úgy csinálja ahogy szeretné. Az epreket megszórjuk némi cukorral, ami kivonja a vizet a gyümölcsből. Az epret egy nagyon kicsit összetörjük, a cukor miatt enyhén leveses lesz, szinte szirupos. Ezt követően össze is önthetjük a gyümölcsöt és a tejszínt, de hadjunk egy kevés epret a desszert tetejére díszítésként.

Ha valakinek túl kalória gazdag lenne ez a recept, nyugodtan cserélje ki a tejszínt sűrű joghurtra.

Jó étvágyat!

 

A mappában található képek előnézete Epres kehely

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.