Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Alma kompót

2012.01.21

A kulcs az egész éven át elérhető gyümölcsökhöz nem más, mint a kompót. A fagyasztóban hónapokig eláll. Azután sok -féle képen felhasználhatjuk.

A hámozott, feldarabolt alma húsa akkor nem barnul meg, ha citrom lével meglocsoljuk. Ez mehet bele egyenesen a fazékba. Figyeljünk arra, nehogy héj vagy mag kerüljön bele. Több kilónyi almából lesz egy kiló püré. Egy kilogramm almára 100 gramm cukrot számítsunk. Habár az alma elég sok levet ereszt, adjunk hozzá egy kevés vizet nehogy az alja véletlenül is odakapjon.

Kis lángon fél órát főzzük, időnként megkeverve. A lényeg, hogy püréssé főzzük.

Az almapüréből rengeteg finomság készület. Az egyik kedvencem almakompót reggeli. Az egész csak annyiból áll, hogy az almapüréhez hozzáadjuk a joghurtot, a müzlit és más kész is az egészséges reggeli.

A másik egyszerű ötlet, hogy a kompótot összekeverjük tejszínhabbal. A kettőt meghintjük kristálycukorral és félig összeforgatom. Végül megszórom pirított zsemlemorzsával.  

Jó étvágyat!

 

A mappában található képek előnézete Alma kompót

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.